Welke opleidingen kun je volgen?
We bieden je de kans om je verder te ontwikkelen in je eigen vak, óf een volledig nieuw vak te leren dat goed aansluit bij de wensen van onze opdrachtgevers. Zo’n vak leer je door een opleiding van een aantal dagen te volgen. De opleidingskosten betalen wij. Daarna word je in de praktijk begeleid door één van onze ervaren mentoren. Tijdens zo’n leerperiode krijg je gewoon betaald. In sommige vakken kun je je vervolgens verder specialiseren.
Op dit moment bieden we de volgende opleidingen aan:
Opleiding tot Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV’er)
In heel Nederland worden dakplaten van asbest in versneld tempo opgeruimd. Er is dus veel behoefte aan specialisten die dat werk volgens alle strikte protocollen kunnen uitvoeren. Rions AMT is een gecertificeerde asbestsaneerder met ervaren mentoren die jou dit vak kunnen leren. Op onze kosten volg je eerst extern een opleiding tot Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV’er) bij het opleidingsinstituut Search. In een aantal dagen leer je hoe je asbest veilig en volgens de regels moet verwijderen. Wij zorgen ervoor dat je de verplichte 240 ‘pak-uren’ kunt werken die je nodig hebt om je certificaat te behalen. Deze uren werk je onder begeleiding van een ervaren mentor van Rions AMT. Die uren krijg je gewoon betaald. Met je certificaat op zak kun je zelfstandig aan de slag. Je kunt je vervolgens nog verder specialiseren als je die ambitie hebt. Je kunt zelfs Deskundig Toezichthouder Asbest worden. Met dat certificaat mag jij als mentor nieuwe medewerkers opleiden.
Opleiding tot hogedrukspuiter
In de industriële reiniging is veel behoefte aan hogedrukspuiters. Wij regelen en betalen een tweedaagse cursus voor je in Rotterdam en zorgen vervolgens voor een betaalde stageplek bij één van onze klanten. Daar leer je in de praktijk de fijne kneepjes van het vak.
Ben je al een gediplomeerd hogedrukspuiter maar je spuitpas moet verlengd worden; dan regelen we dat natuurlijk voor je.
Sanne Keulen: “Ik zie hier regelmatig jongens binnenkomen die in hun jeugd niet de kans hebben gekregen – of gegrepen – om een opleiding te volgen. Vaak hebben ze daar spijt van als blijkt dat hun kansen op de arbeidsmarkt beperkt zijn. Meestal zijn ze heel blij dat ze een nieuwe kans krijgen om een opleiding te volgen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen alsnog hun talenten ontdekken en zich verder kunnen ontwikkelen.”